O alternativa sanatoasa a gemului traditional

Nu trebuie sa adaugati mult zahar ca sa faceti un gem bun. In doar 10 minute puteti pregati un gem raw din fructe de padure ingrosat cu seminte de chia si pe care daca vreti il puteti indulci cu sirop de artar.

Avem nevoie e doar 3 ingrediente : fructe, seminte de chia si (optional) sirop de artar sau agave. Este absolut delicios si dupa ce il veti gusta nu veti mai mai avea nici un motiv sa mai cumparati gemuri pline de zahar din magazine.

Stiati ca majoritatea gemurilor si marmeladelor au o cantitate insemnata de zahar sau de sirop de porumb? Aceste zaharuri consumate in exces pot genera fluctuarii mari in cantitatea de insulina produsa de corp( hormonul care influenteaza grasimea acumulata in corp), cauzand apoi schimbari metabolice care pot duce la multe probleme de sanatate cum ar fi obezitate sau diabet de tip 2.

Deoarece fructele sunt dulci nu avem nevoie decat de putin sirop de artar sau agave. Folosim seminte de chia deoarece atunci cand sunt puse intr-un lichid, in jurul acestora se formeaza o gelatina care este o baza foarte buna pentru gem. Semintele de chia au mult Omega 3 si contin si fibre, proteine, fosfor si calciu.

Ingrediente
- 240 grame de fructe de padure ( zmeura/ afine/ mure, capsuni)
- ½ lingura de sirop artar/ agave
- 1 lingura de seminte de chia
- ½ lingura de suc de lamaie

Se paseaza intr-un blender timp de 20 secunde si apoi se poate pastra intr-un recipient sigilat la frigider pana la o saptamana.
Usor de pregatit si perfect pentru a fi consumat in smoothie bowls, pe paine prajita, clatite, porridge sau waffe!

Pofta buna!


Postari mai vechi Postari mai noi