4 zile de detox sau cum sa fii ca noua in 5 pasi

Anul acesta voi face mai multa miscare. Voi renunta la mesele copioase si tarzii. Ma voi odihni corespunzator. Iti suna cunoscut, nu? Cate dintre deciziile luate la inceput de an au fost, insa, si respectate? Din fericire, anul nu s-a incheiat, asa ca ai timp sa iti duci la indeplinire propriile promisiuni. Si inca in timp record.

Programul New You Retreat, dezvoltat de fondatoarele JuiceIt alaturi de profesionisti in nutritie, well-being, yoga si pilates, te va ajuta sa iti oferi un nou inceput pe durata a patru zile de retreat educational, axat pe detoxifiere si echilibru interior. Unde? Chiar in mijlocul naturii, in rezervatia naturala din muntii Bucegi - Cabana Horoabele.

 

  1. Intoarcerea la natura

Odata ce ai scapat de jungla de asfalt si ai ajuns la Atra Doftana, poti inspira adanc. Natura te ajuta sa te deconectezi de cotidian, iar nivelul de stress este diminuat aproape instant. Chiar si 10 minute petrecute in soare ii vor oferi organismului tau ocazia sa absoarba pe cale naturala peste 80% din necesarul zilnic de vitamina D, atat de benefica pentru intarirea oaselor, reglarea sistemului cardiovascular si a sistemului imunitar. In plus, exercitiile in aer liber iti vor oxigena creierul, te vor ajuta sa te concentrezi mai bine si iti vor antrena simturile senzoriale, precum vazul, auzul si mirosul.

 

  1. Relaxare pentru corp si minte

Unii numim relaxare pauza de 5 minute de la lucru, altii, timpul liber petrecut cu cei dragi sau cu noi insine. Insa nu doar corpul are nevoie de un ragaz, ci si mintea. Iar pe salteaua de yoga, cel mai important lucru pe care il vei invata este cum sa te ancorezi in prezent, fizic si psihic. Aici vei afla cum poti renunta la gandurile inutile, eliberandu-te de stress si concentrandu-te pe respiratie, in timp ce iti imbunatatesti postura si echilibrul si iti tonifici musculatura.

Chiar si dupa numai patru zile de practica, vei observa ca somnul tau a devenit adanc si linistit, iar tu te simti motivata sa faci cat mai multe schimbari benefice in viata ta, de la alimentatie la activitate fizica”, afirma Alexandra,  instructor de Ashtanga Yoga. Primul pas spre alegeri sanatoase a fost deja facut!

 

  1. Miscare si remodelare

Chiar daca nu presupune un antrenament cardio care sa te faca sa simti ca ai lucrat cu adevarat, o sesiune de pilates iti stimuleaza profund metabolismul, ceea ce inseamna ca arderea caloriilor continua cateva ore bune dupa incheierea antrenamentului. Mai mult, „pilates reprezinta alegerea ideala in cazul in care iti doresti o remodelare rapida si completa a siluetei, intrucat muschii iti sunt antrenati ca un intreg, fara a-ti suprasolicita o singura parte”, considera Luminita, antrenoarea sesiunilor de Rythm & Balance si Total Body Workout.

Astfel, poti dobandi un abdomen plat, un spate bine lucrat, subtierea bratelor, tonifierea si definirea muschilor, precum si o pozitie corecta a corpului in timpul unei singure sedinte. Iar asta nu e tot! Pilates contribuie la prevenirea dezechilibrelor organismului, reduce presiunea din coloana vertebrala, imbunatateste modul in care te orientezi in spatiu, creeaza o armonie intre ritmul respiratiei si miscarile corpului si – esti pregatita? – te ajuta sa arzi intr-o singura ora pana la 350 de calorii, la un nivel de exercitii incepator-mediu.

 

  1. Detox lichid, metabolism sanatos

Probabil notiunea de detox iti este deja familiara. Daca ai si urmat un asemenea program, cu siguranta ai observat ca organismul tau a avut doar de castigat. Explicatia e simpla: cand ii oferi corpului o pauza de la meniul obisnuit, ii dai, de fapt, unda verde la a se concentra pe eliminarea toxinelor acumulate si pe repararea ficatului, a plamanilor si a colonului.

Detoxul pe baza de hrana proaspata lichida, insa, prezinta cu mult mai multe avantaje. Organismul tau va asimila mult mai rapid vitaminele din legume si fructe proaspat presate la rece decat hrana solida. Astfel, metabolismul va beneficia de o resetare instanta, iar imunitatea organismului tau va fi restabilita imediat. Mai mult, „aportul de nutrienti din sucurile JuiceIt ofera energie, restabileste echilibrul natural de pH al corpului si te scapa de retentia de apa si de kilogramele in plus”, povesteste Roxana Panturoiu, una dintre fondatoarele JuiceIt.

In combinatie cu miscarea si deprinderea unor noi obiceiuri alimentare in cadrul workshop-urilor de nutritie si well-being, acest detox lichid de trei zile va constitui startul tau rapid pentru o noua etapa sanatoasa din viata ta.

 

  1. Masajul, mai mult decat un moft

Dincolo de relaxarea profunda a muschilor, a tesuturilor si, bineinteles, a mintii, masajul prezinta o sumedenie de beneficii pentru sanatate. In primul rand, creste mobilitatea articulatiilor, diminueaza durerile de spate, musculare sau de cap, imbunatateste circulatia sanguina si a fluxului limfatic si intareste sistemul imunitar. Apoi, o ora de masaj zilnic contribuie la eliminarea toxinelor din organism, creste elasticitatea pielii si combate celulita. Sa mai adaugam si faptul ca iti ofera o concentrare mai buna, un plus de energie si buna dispozitie sau te-ai convins deja ca trebuie sa il incluzi in ritualul tau zilnic?

 

Propriul tau inceput te asteapta. Trebuie doar sa ii acorzi o sansa si sa te inscrii in programul New You Retreat din weekendul 21-24 Septembrie.


Postari mai vechi Postari mai noi