HAPPY GUT, HAPPY BRAIN

Un intestin sănătos contribuie la un sistem imunitar puternic, la sănătatea inimii si a creierului, la îmbunătățirea stării de spirit, la un somn mai bun si la o digestie eficientă si poate ajuta la prevenirea unor tipuri de cancer si a unor boli autoimune. Așadar, de ce atât de mulți dintre noi încă nu stiu despre importanța sănătății intestinelor? Si cum ne îmbunătățim sănătatea intestinală?

Sănătatea intestinală este un domeniu relativ nou al cercetării în domeniul nutritiei si abia acum începem să zgâriem suprafața, dar stim că sistemul nostru digestiv este al doilea creier al corpului nostru si că are o influență extrem de mare asupra sănătății noastre, atât din punct de vedere fizic, cât si psihic. Sistemul nostru digestiv conține trilioane de bacterii care joacă un rol în piele, greutate, apetit, sistem imunitar, somn (eczeme), energie, artrită, diabet, inimă si sănătate mintală.

 

70% din sistemul nostru imunitar se afla în intestin, asa că, dacă nu avem grijă de el, va fi afectat în mod semnificativ.

Cel mai bun mod de a menține un intestin sănătos este să consumati o gamă largă de alimente proaspete si integrale si să vă asigurați ca includeți în dieta dumneavoastră o mulțime de alimente precum ar fi legumele, fructele, leguminoasele, fasolea și cerealele integrale, deoarece acestea mențin microbiota intestinală diversă si sănătoasă.

 

CÂT DE MULTE FIBRE AR TREBUI SĂ CONSUM?

Probabil că ați auzit până acum că fibrele sunt foarte importante când vine vorba de sănătatea intestinelor, dar majoritatea romanilor încă nu consumă cantități adecvate. Cantitatea zilnică recomandată este de 30 g pe zi, dar majoritatea ajungem doar la jumătate din această cantitate!

 

PREBIOTICE VS. PROBIOTICE

Prebioticele provin din tipuri de carbohidrați (în principal fibre) pe care oamenii nu le pot digera, dar bacteriile intestinale le pot digera, deoarece fibrele călătoresc prin sistemul digestiv nedigerate și ajung în intestinul gros, ceea ce înseamnă că ajung la comunitatea de trilioane de microbi care au grijă de noi în fiecare zi. Practic, fibrele și prebioticele sunt hrana și combustibilul pentru bacteriile benefice din intestinul nostru. Produsele care au un conținut ridicat de fibre prebiotice sunt

  • Sparanghelul
  • Ceapă
  • Usturoi
  • Leguminoase (năut și fasole)
  • Mere
  • Cereale integrale, pastele și pâinea brună

Probioticele, pe de altă parte, sunt microorganisme vii (bacterii benefice) care au o cantitate uriașă de beneficii pentru sănătate atunci când sunt consumate asupra corpului și creierului tău, inclusiv îmbunătățirea sănătății digestive, reducerea simptomelor depresive și promovarea sănătății inimii. 

 

SFAT DE TOP AL NUTRIȚIONISTULUI:

Vă recomandăm să încercați 30 de alimente diferite pe bază de plante în fiecare săptămână (acest lucru poate include și ierburi și condimente) pentru a crește diversitatea și varietatea microbilor intestinali și pentru a vă asigura că toți sunt fericiți - dorim să îi hrănim pe toți, nu doar un singur grup.

Unele modalități simple de a atinge acest obiectiv constau în adăugarea de fructe și legume diferite de la comanda dvs. obișnuită (oamenii sunt creaturi cu obiceiuri!).

În cele din urmă, stresul și somnul sunt, de asemenea, foarte importante și joacă un rol uriaș în sănătatea intestinelor, așa că este important să vă analizați stilul de viață, precum și alimentația.


Postari mai vechi Postari mai noi