Vrem să sărbătorim produsele uimitoare disponibile în timpul primăverii si al verii in piata si va invitam sa pregatiti aceasta reteta delicioasa.
DESPRE SFECLĂ
Sfecla rosie este bogată in antioxidanti (cu cat un ingredient este mai colorat, cu atat are mai mulți antioxidanti) care sustin echilibrul hormonal. De asemenea, este bogata in acid folic, care sustine cresterea si funcționarea celulelor. Este saraca in calorii, dar foarte bogata in nutrienti.
Ingrediente
Pentru 4 portii
600 g sfecla rosie cruda
2 linguri ulei de masline
sare si piper dupa gust
–
50 g Ricotta din caju sau 100 g Avocado
100 g frunze de rucola sau spanac pentru salată
150 g afine
50 g nuci (poti folosi si fistic dacă nu îți plac nucile)
Dacă gasiti flori comestibile, va recomand sa le folositi, salata ta o să arate chiar mai spectaculos 🙂
Vinaigrette
100 g afine
100 ml ulei de măsline
50 ml oțet balsamic negru
1/2 linguriță de sare sau mai mult după gust
Instrucțiuni
Începe prin curățarea sfeclei roșii. Taie fiecare sfeclă în mici sferturi. Transferă-le într-un bol și amestecă cu uleiul de măsline, sare și piper. Transferă-le pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și coace timp de 30 de minute sau până când sunt moi la 180°C cu ventilator sau 200°C fără. Scoate-le din cuptor și lasă-le să se odihnească timp de 10 minute.
Între timp, să pregătim vinaigrette-ul de afine. Folosind un blender, un nutri-bullet sau un mixer de mână, amestecă uleiul de măsline, oțetul balsamic negru, 100 g afine, sare și piper după gust. Amestecă până când toate ingredientele sunt bine combinate.
Spala și usucă rucola și restul de afine. Scoate Ricotta din caju sau avocado din frigider și taie in bucatele. Tăiați nucile în bucăți mai mici.
Pe o farfurie mare, adăugați mai întâi rucola și apoi bucățile de sfeclă coaptă. Completați cu ricotta de caju sau avocado, afine și nuci tocate. Se servește cu o cantitate generoasă de vinaigrette de afine.