Trend-urile de wellness pentru anul 2022

Ce vâltoare a fost acest an în vieţile noastre! Bineînţeles, nu e nevoie să explicăm de ce... Cu siguranţă că în următorul an vom vedea o schimbare de paradigmă în trend-urile legate de sănătatea generală, faţă de cum ar fi arătat situaţia dacă nu ar fi existat această pandemie. Citiţi mai jos câteva dintre cele mai discutate trend-uri de wellness, care vor fi relevante şi pentru anul ce urmează. Programul nostru New You Coporate Wellbeing este dezvoltat pornind de la aceste trenduri.

  1. Sănătatea mintală devine o prioritate mondială!

Covid-19 a afectat întreaga lume într-un mod sau altul: în viitorul apropiat, cred că putem fi cu toţii de acord că urmările nu vor dispărea peste noapte. Aşadar, ce impact a avut pandemia asupra stării noastre psihice? Izolare, un număr crescut de oameni care şi-au pierdut locul de muncă şi o scădere a productivităţii – asta dacă enumerăm doar câteva din probleme. Universul nostru a fost dat peste cap şi nimic nu ne-a pregătit pentru aşa ceva! Ce putem prevedea este că sănătatea mintală şi discuţiile despre starea noastră sufletească nu vor mai fi privite drept tabu sau semne de slăbiciune. Deja multe companii investesc semnificativ în tot ce înseamnă wellness pentru psihic şi se asigură că starea de bine mental nu mai este doar un răsfăţ luxos oferit angajaţilor, ci o nevoie şi o prioritate. Până acum, discuţiile despre despresie şi tulburări psihice erau văzute drept semne de slăbiciune şi vulnerabilitate. Lucrurile se schimbă, iar anul acesta marchează o piatră de hotar în această direcţie.

  1. Întărirea sistemului imunitar

Un lucru pozitiv pe care această pandemie l-a adus a fost o creştere a interesului pentru sănătate şi proceduri prin care să menţinem igiena corpului. Tot mai mulţi oameni sunt conştienţi acum de efectele igienei precare asupra sănătăţii, precum slăbirea sistemului imunitar şi diverse boli. Experţii sunt de părere că va exista un interes sporit pentru sănătate în general şi în special pentru sănătatea microbiomului sistemului digestiv şi pentru construirea imunităţii. Cu tot mai mulţi oameni care lucrează acum de acasă, gătind mai mult şi având grijă de familie, plus teama de a nu se îmbolnăvi, vom vedea o creştere a modurilor de protecţie împotriva virusurilor.

  1. Home Wellness

Cu foarte multe persoane încă în izolare peste tot în lume, asistăm la un interes crescut pentru sesiunile online de antrenament fizic, spaţiile de workout de acasă, programele de transformare corporală şi exerciţiile personalizate de fitness realizate în confortul casei. Accesorii de antrenament cu estetică atrăgătoare, precum gantere în nuanţe pastelate, saltele de yoga cu design stylish, echipamente moderne de fitness pentru acasă (de la cele mai scumpe şi ultra high-tech până la cele mai accesibile şi basic), găsim nenumărate variante pentru a menţine vie motivaţia în timp ce ne antrenăm din spaţiul nostru domestic. Aceste mici răsfăţuri nu sunt neapărat o nevoie de bază, căci, tehnic, oricine poate realiza o sesiune integrală de antrenament fără nici un fel de accesorii. Dar aceste gadget-uri şi „jucării” ne ajută să creştem motivaţia psihologică şi să facem experienţa mai plăcută. Dacă nişte gantere pastel sau o aplicaţie de fitness sunt ceea ce ne atrage şi încântă, de ce nu?

  1. Întoarcerea la rădăcini

Tot într-o notă pozitivă: petrecem mai mult timp acasă. Cei care locuiesc cu familia au prilejul să fie împreună mai des, bucurându-se de activităţile de zi cu zi. Statul acasă, plimbările în aer liber, ocupaţii domestice – există şi părţi bune în această perioadă!

  1. Mâncatul intuitiv

Ce putem vedea acum în jur: mai multă indulgenţă cu dietele stricte, mai puţin stres, înlăturarea stigmatului privitor la alimente pe care le consumăm doar ca să ne simţim bine şi, în general, o anumită relaxare când e vorba de mâncare. Avem acest impuls înnăscut – de a şti să mâncăm ceea ce avem nevoie, când avem nevoie. Mâncarea intens procesată şi de tip fast-food este cea care a creat de fapt dependenţele alimentare. În timpul perioadei de lockdown, mulţi au intensificat consumul de junk food şi mâncatul pe bază de stres, dar, pe de altă parte, s-a constatat o creştere a gătitului acasă şi a selectării alimentelor cu mai multă atenţie. Să fim mai relaxaţi când vine vorba de diete stricte şi să facem ceea ce vedem că funcţionează în cazul nostru şi ne facem să ne simţim bine nu poate fi decât un beneficiu care ne aduce mai multă bucurie zi de zi!

 

Toate aceste tendinţe pozitive, după o perioadă imprevizibilă şi încărcată de negativism, ne pot motiva să pornim în noul an cu mai mult entuziasm şi să punem accent pe acele obiceiuri care ne ridică moralul şi ne menţin sănătoşi!

Te invitam sa descoperi New You Corporate Wellbeing. Seria noastră dedicată ateliere de wellbeing îi echipează pe angajaţii dvs. cu informaţiile, abilitatea şi sprijinul pentru a se menţine în formă fizică şi mentală pentru business.


Postari mai vechi Postari mai noi