Cum să mănânci pentru un plus de energie

Pentru a înţelege cum funcţionează corpul nostru, trebuie să ştim că metabolismul celular responsabil de producerea energiei este susţinut de antioxidanţi. Aşadar, dacă simţiţi o lipsită constantă de energie, principala sugestie ar fi să introduceţi în dietă un procent major de produse proaspete, în culori variate. Fructele, legumele, cerealele, leguminoasele, nucile, seminţele etc. au o mare diversitate de nuanţe, ceea ce indică prezenţa mai multor tipuri de antioxidanţi, responsabili pentru aceşti pigmenţi coloraţi.

Începeţi prin a include săptămnal în meniu 30 de alimente vegetale diferite – deşi pare un număr mare, dacă vei face o listă, vei vedea că se adună destul de repede.

Varietatea alimentelor nu înseamnă doar o dietă mai uşor de urmat şi mai delicioasă, ci şi un element incredibil de puternic când e vorba de sănătatea noastră.

Pe langă alimentaţie, cealaltă componentă esenţială în această abordare este impactul stresului oxidativ asupra nivelului de energie. Dacă organismul nostru se află sub o presiune sporită din cauza faptului că locuim într-un oraş cu trafic aglomerat, consumăm des alimente procesate, care nu au fost cultivate sau crescute ecologic, suntem foarte stresate, bem apă dintr-o sticlă când ne amintim, luăm adesea cate o pastilă cu ibuprofen pentru o durere de cap, folosim cosmetice care nu au la bază ingrediente naturale – toate acestea se cumulează şi consumă mai mulţi antioxidanţi pentru a le neutraliza potenţialele efecte negative. Dacă resursele noastre nu sunt suficiente, atunci ajungem să ne simţim lipsiţi de energie, fără putere de concentrare, cu senzaţia de minte înceţoşată (brain fog). Cu siguranţă că toţi bifăm majoritatea situaţiilor expuse mai sus, o marcă a vieţii citadine de azi, şi, cum nu ne putem abandona viaţa în marele oraş şi nici job-ul pentru a trăi zen în mijlocul naturii, tot ce putem face este să ne asigurăm că organismul nostru nu ajunge în poziţia de a nu avea suficiente resurse pentru a funcţiona bine. Aşadar, cheia o reprezintă antioxidanţii din belşug, o dietă cu alimente variate şi atent alese.

Cu JuiceIt, livrăm la uşă mâncare hrănitoare şi proaspăt gătită ca să te simţi în formă maximă. Poţi alege meniul nostru Plant Power pentru un detox deplin sau dieta lichida 3-Day Reset.


Postari mai vechi Postari mai noi