CEL MAI BUN MIC DEJUN

Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Servirea micului dejun dimineața ajută organismul să primească nutrienții necesari pentru începerea zilei cu energie și bună dispoziție. În plus, micul dejun luat dimineața ajută la reglarea tranzitului intestinal. De asemenea,  poate îmbunătăți concentrarea și memoria prin faptul că asigură nutrienții necesari creierului, pentru o funcționare optimă pe tot parcursul zilei.

Fiind prima masă pe care o servești după o noapte de somn, micul dejun trebuie să conțină doar nutrienți de calitate superioară. Așadar, care este secretul pentru a-l transforma intr-o masa sanatoasa?

Cea mai mare provocare cu care ne confruntăm  atunci când vine vorba de micul dejun este timpul. Micul dejun pare intotdeauna usor de sacrificat pentru acele prețioase 15 minute suplimentare în pat dimineața. Dar, cand suntem grabiti, ajungem adesea la cereale cu continut scăzut de nutrienți, zaharuri sau soluții rapide facute din carbohidrați rafinați, cum ar fi faina alba. La jumătatea dimineții murim de foame, deoarece aceste alimente sunt digerate rapid, oferind o explozie de energie, care este adesea urmată rapid de o scădere a nivelului de zahăr din sange. Ulterior ajungem sa consumam diverse gustari pentru a ne satisface foamea.

 

Cheia pentru a depasi acest lucru este să mancam un mic dejun care conține carbohidrati cu eliberare lenta (pentru a mentine un nivel constant de energie), precum și putine proteine ​​si grasimi sanatoase pentru a ne ajuta să ne simțim mai plini mai mult timp. Incepand ziua cu o cereala pe baza de ovaz, cum ar fi granola sau terciul, are beneficii mari, deoarece ovăzul conține un tip de fibre solubile numite beta-glucan, care s-a dovedit ca ajuta la reducerea nivelului de colesterol LDL („rau”).

 

O modalitate excelenta de a va asigura prima masa a zilei este o sursă de nutrienți, este sa va supraincarcați micul dejun cu toppinguri sănătoase. Incercați sa presarați niște semințe de in pe cereale; amestecați nuci și semințe In vasul cu fructe si iaurt; sau completati cu  un suc pe bază de legume Juiceit ritualul de dimineata sau cu un smoothie verde. Iar pentru aceia dintre voi care nu au timp să pregăteasca micul dejun acasa, puteti comanda de pe site faimoasa noastra granola Yummy Granola, granola fara gluten. Spre deosebire de majoritatea cerealelor, nu veti gasi indulcitori artificiali sau conservanti in granola noastra, ci doar hrisca, migdale, pulpa de mar, stafide și un strop de miere.


Postari mai vechi Postari mai noi