Metabolism reset

Nu manca mai putin, mananca mai bine

Nu astepta oportunitati. Creeaza-le.
Metabolismul este procesul complex care reglementeaza modul in care celulele noastre utilizeaza si stocheaza energia. Este strans legat de sistemul endocrin si de hormonii care controleaza si coordoneaza metabolismul intern al organismului. Cand corpul este in homeostazie si metabolismul functioneaza asa cum ar trebui, ardem eficient caloriile si nivelurile energetice sunt normale.

Cand traim intr-un ritm alert, cand stresul e la ordinea de zi, cand mancam in mod constant alimente bogate in zahar si carbohidrati, nu dormim bine si nu mai facem exercitii fizice, metabolismul nostru este afectat. Prin exercitii (yoga, mers pe jos, alergat, inot), circulatia corpului se pune in miscare, intarind metabolismul, respectiv sanatatea generala.

 
 

Sfaturi pentru un stil de viata sanatos

Readucerea metabolismului pe calea cea buna include modificari ale stilului de viata precum o dieta scazuta in carbohidrati. Grasimile sanatoase dimineata pentru a sustine hormonii sunt o regula nescrisa (o solutie pot fi alimente bogate in Omega-3, precum somonul). Stai departe de zaharurile rafinate (le poti inlocui cu stevia sau xilitol). Incearca sa dormi suficient si sa incluzi in fiecare zi activitati de reducere a stresului precum yoga, meditatie sau tai chi.

2019 © Juiceit